Het gaat goed met de bouw. Ze zijn druk met pleisteren en de kozijnen, deuren en dak liggen er om daarna geplaatst te worden. In januari reizen 7 bouwvakkers uit Duitsland naar Ovinjuru om op eigen kosten te helpen. Zij gaan de toiletten zetten, de vloer afwerken en timmermanswerk verrichten. Daarna kunnen de kinderen eindelijk verhuizen. Er wordt met man en macht gewerkt. Daar moeten kasten, tafels, stoelen, lampen, educatief materiaal enz. komen.

Er isonlangs een vetcollecte aangevraagd, waarbij frituurvet ingezameld wordt en verkocht wordt voor biodiesel. De opbrengst gaat ook naar Ewe-Retu. Men kan over twee weken frituurvet bij de Jumbo Toernooysveld in de container gooien en daarbij een kleine bijdrage geven.

En ook kleding is alweer nodig en het versturen kost enorm veel geld. We zijn nog jaren bezig voordat alles gerealiseerd is. De fruitbomen in de tuin doen het ook inmiddels goed en Sandra van Oosterhout wil graag volgend jaar er naartoe om te helpen groenten te verbouwen. Dat zou fijn zijn want alleen maar maïspap is vreselijk en ongezond.

Deel dit artikel: